Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/11/171911/awakecommunication.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5014 Varför är det svårt att vara här och nu och varför ska vi vara det? – Awake Communication

I vårt samhälle ligger störst fokus på intellektet. ”Jag tänker därför finns jag”. Vi anser oss vara logiska och kunna tänka klart. Det vi gör då är att vi negligerar cirka 90 procent av vår kapacitet. Kanske mer.

Om du försöker få tankarna tillbaka till här och nu måste du vara ständigt uppmärksam. Annars kommer de att smita utan att du märker det. Du måste vara medveten om dem hela tiden och det är omöjligt. Men det finns en del av oss som alltid är här och nu, som inte kan vara någon annanstans. Det är kroppen. Dina tankar kan flyga till månen eller morgondagen på mindre än en sekund. Men försök att ta med dig kroppen dit. Det går inte.

Du kanske säger till dig själv att det här vet du redan. Det är ingen raketforskning. Men det är skillnad på att veta intellektuellt och att veta med hela kroppen. Om du flyttar din uppmärksamhet från huvudet ner till hjärtat. Då hamnar du i nuet. De flesta av oss använder kroppen som ett redskap att förflytta huvudet mellan olika ställen istället för att använda oss av visheten som finns hos den.

Lägg handen på hjärtat. Det är det mest kraftfulla organ du har i kroppen Förutom att det är platsen i kroppen där du känner kärlek har den också en egen hjärna. Det vill säga hjärtat har en stor ansamling neuroner av samma sort som hjärnan har. Det hjärtat inte har är egot som är den delen av oss som lätt drar iväg i tanken.

När du vet något med hjärtat har du förkroppsligat din idé och du får mycket större kraft att förverkliga den. Du kommer närmare din egen inre sanning för du är härvarande och närvarande.

Här och nu är det enda ställe som finns. Det som har varit är historia och det som kommer är framtiden. Det är endast här och nu du kan få något att hända. Det är i nuet du kan förändra din framtid. Det är i nuet du kan förlåta det som varit istället för att älta din historia om och om igen.

Lägg handen på hjärtat så flyttar du din medvetenhet från huvudet ner i kroppen och hamnar i nuet. Här har du nyckeln till att nå din fulla potential. Ibland döljs det stora sanningar i vardagligt tal. Att göra något helhjärtat betyder att använda all sin tillgängliga potential till något.