Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/11/171911/awakecommunication.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5014 Vad är tankar? – Awake Communication

Du har dem alltid. Ibland lägger du märke till dem och ibland inte. Men de finns alltid där och snurrar i ditt huvud. Dina tankar. Det sägs att varje människa tänker 60000 tankar om dagen. Det skulle vara intressant att veta vem som räknat dem. Men skämt åsido är det sällan 60000 unika tankar. Det är ofta samma fraser som snurrar runt i huvudet om och om igen.

Om du stannar upp och reflekterar över vad de säger. Vad har de för kvalitet? Säger de snälla saker till dig eller säger de sådant som att du inte kan eller inte duger?

Dina tankar är flyktiga och svåra att hålla kvar i nuet. De har en tendens att hitta på vad som kan hända eller inte hända i framtiden. De åker tillbaka till händelser som du önskar att du hade kunnat göra annorlunda eller minnen av det som var fint. Men de automatiska tankarna som ligger där som ett bakgrundsbrus vad säger de?

Bakgrundsbruset är speglingar av vad du egentligen tycker om dig själv. Det är inte nödvändigtvis sant även om tankarna kan vara väl så övertygande.

Tanken i sig är ganska kraftlös. När positivitetsgurus käckt säger att ”Du kan välja din tanke varje morgon som sätter tonen för din dag”, då undrar jag om de har kontakt med hur verkligheten ser ut för de flesta människor. Jag hörde någon säga en gång att personlighetsindustrin har misslyckats till 90 procent. Först blev jag förvånad över vad han sa. När jag tänkte efter en stund insåg jag att det låg rätt mycket sanning i det.

Hur många kurser, böcker workshops och så vidare finns det och har det funnits sedan mitten på åttiotalet då vi började med positivitetstänk. Visst har vi gjort framsteg men för den enskilda personen går det väldigt långsamt. Och vi har till och med köpt idén att personlig utveckling är hårt jobb.

Jag hör det ofta bland mina kunder: ”Jag måste jobba mer med det där.” Nej, du måste inte alls ”jobba”. Du behöver bara bli mer medveten. Och det är vad du kommer att lära dig hur du gör i den här boken.

Så länge du är omedveten kan du inte göra någon förändring. Men när du blir medveten då har du tagit det första steget mot förändring.

Det finns absolut de som är tillräckligt viljestarka för att klara det. Men de är i minoritet. De flesta skulle känna sig hånade över någon som sa: Tänk att du är glad, när du är ledsen och nedstämd. Det kan göra ont att försöka byta en tanke från det ena spektret till det andra. Och det är inte ens tankens fel. Tanken är en spegling och den speglar våra känslor och våra idéer vi har om oss själva i vårt undermedvetna. Det är vad en tanke är. Och jag tror inte du går till din hallspegel och sätter på läppstiftet på den innan du går ut. Du målar dina läppar och använder spegeln som hjälpmedel för att se vad du gör.

Tankar är spegelbilder av vad du bär på som ligger under ytan av ditt medvetna sinne. Det visar vad som finns i ditt undermedvetna sinne. Precis som en spegel som aldrig visar hela dig på en gång får du glimtar av olika delar av ditt inre. Men när du märker att liknande tankar dyker upp om och om igen (som du inte gillar) finns det tillgång till viktig information till dig.