Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/11/171911/awakecommunication.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5014 Vad är fällan med tankar? – Awake Communication

En bra dag efter en kopp starkt kaffe kan jag få för mig att jag kan uträtta vad som helst. En dag när jag sovit för lite och känner mig trött och sliten är jag inte lika kaxig. Vilken av dessa två tillstånd är sanna? Å ena sidan är båda sanna men samtidigt är ingen av dem sann. Det är sant i stunden men det är bara en spegling av mitt sinnestillstånd. Det är inte en absolut sanning. Men när tanken dyker upp i sinnet är det lätt hänt att tro på den.

Jag är övertygad om att vi innerst inne är ren glädje. Om du tittar på vilket barn som helst som växt upp i en kärleksfull miljö är deras naturliga tillstånd skratt, lek och kreativitet. Varför skulle vi inte kunna vara i samma tillstånd som vuxna? Det är bara det att vi har fått en massa föreställningar om oss själva, att vi inte är tillräckligt bra eller att det är något fel på oss. Vi har fått idéer om vem vi är som förminskar oss och till råga på allt tror vi att de är sanna.

Du är bra enbart för att du är en människa som lever här på jorden. Vissa saker du har gjort kanske inte var så konstruktiva men det är en annan sak. Alla människor har gjort dumma saker och alla har gjort bra saker. Men det gör oss inte automatiskt till dåliga eller bra människor. Det är inte vad du gör som ger dig ett värde, även om det kan kännas så. När du är glad och mår bra är det naturligt att göra bra saker. När du är nedstämd och mår dåligt är det lätt att du gör destruktiva saker.

Jag har haft kunder som tyckt att de måste prestera för att vara tillräckligt bra. Samtidigt som de aldrig skulle tycka att en person i rullstol skulle vara mindre värd bara för att hen inte kan gå och prestera full ut. De sätter högre krav på sig själva än på någon annan.

”Som du behandlar dig själv behöver du inga fiender”. Citat från okänd.

Din självbild är helt annorlunda som vuxen än den du hade som en treåring. Under årens lopp har den blivit förvrängd av en historia fylld av tyckanden och dömande från andra människor som du ibland tolkat till din nackdel.

Dessutom ser du inte dig själv på samma sätt som andra människor runtomkring dig. Du är den enda som ser dig själv från insidan och alla andra ser dig från utsidan. Ni har olika perspektiv. Och du kan byta syn på dig själv utan att andra människor har en aning. Utan att tycka att dina destruktiva tankar är dåliga och behöver tryckas undan kan du lyfta blicken för en stund till en annan tanke. Något fint någon sagt om dig och bara vila i den lite. Lägg märke till hur det känns inom dig. Tvinga dig inte till något, gör det mjukt och fint.